Organize hanger


Biasanya bila basuh kain, makcik hanger baju2 yang nak di jemur. Maklumlah ahli keluarga ramai. Gantung dengan hanger jimat banyak space dan cepat kering. Bila dah angkat kain, ada selonggok pulak hanger. Sblm ni makcik letak dlm plastik. Mcm tak sedap plak mata memandang. Last2 makcik isi dlm laundry bag kecik yang tak pakai. Beli kat matalan uk dulu. Mcm2 dah guna laundry bag ni, sebelum ni isi toys anak2, la ni simpan hanger plak. Korang simpan hanger kat mana? Cer citer..


9 comments:

Fizah said...

kita bubuh kat penyidai baju kat luar jek..hihi

Asma said...

Tempat jemur kain akak tak berbumbung, kalo jemur 24 jam hanger tu, alamat lama2 boleh reput..hihi

.:cEmmAh:. said...

Kita tinggal kat tempat sidai je...sebab jemur kat tempat berbumbung..hehe

Sufi Al-Arshadiy said...

Salam kenal. Saya letak dlm box with lid. Lid attach dgn box jadi sennag nakbuka tutup. Pilih saiz yg blh susun dua hanger muat2 sebagai base..kotak kan pat segi. Hanger kan tiga segi. Susun dua unit hanger akan dpaat bentuk ala2 segimpat. Heheh...mesti akak fenin kan baca apa sy tulih ni ;)

Siti Fatimah said...

cara saya sama mcm kak fizah..biakan aje kat penyidai..huhu.. =p

UMIE SUE said...

su gantung kat penyidai kat luar rumah je..hihihi

Asma said...

Tq all, nampaknya ramai yg tinggal hanger kat luar jer :) menarik idea Sufi tu, baca mcm komplikated je, tapi akak faham..hehe apa kata share dgn kami idea Sufi tu..

cik hani said...

Cik hani gantung kt ampaian je..
Ampaian yg boleh gerak ada roda tu..

Asma said...

Tq hani for sharing ;)