Going back to Malaysia in May

Akhirnya..
Mrs Oxley(cikgu kelas Mucip)
bagi soalan cepu emas
.
.
.

Musyrif Mum..are you going back to Malaysia this May?

Hemmm..soalan yg dah dijangka..

baru2 ni si Mucip sibuk tanya
Bila kita nak balik Msia?

Umi jawab
tak tahu lagi

dia sibuk tanya lagi

so umi jawab tahun depan

when umi?
Jan ke?

me answer
nop, maybe May

so he made a conclusions
we are going back to Msia in May

and me said yes..

Balik dr school 2 hari lepas
Mucip said
i told Mrs Oxley we are going back to Msia this May

What??
apepasal bdak ni beria2 nak bgtau teacher ni..
kang betul2 dia ingat kita nak balik tahun ni
tak pasal2 tak boleh school lg
maklumlah sek dahla penuh sesak skrg

nasib baik dah bagi tau Mrs Oxley td
May next year
tu pon the earliest date
kalo tiba2 extend lagi
lama lagila dok sini
huwaaaa

cikgu pon sengih2 je tadi
Mucip tak jadi balik tahun ni
we still need him here
hehe
iyolah tu

ni gara2 semua best fren dia pakat2 nak balik Msia la ni
Ajib(anak kak Jee)
dah balik bulan lepas

Daniel(anak Ruhil)
nak balik tahun ni gak

tinggallah Mucip sorang2 Melayu kat kelasnya nanti
baru 6 tahun dah pandai-pandai
nasib baik cikgu cerdik
kompemkan balik ngan parentsnye
bdak2 mmg takleh caya sgt
excited sgt nak balik Msia

kita akan balik jugak anak..
soon
hanya Allah je yg tau bile
kite hanya merancang..

4 comments:

NADIA NAZRI said...

ceh..aku mati2 igt ko jadi balik may ni..hehe

Asma said...

hahaha..tajuk mesti gempak..lalalala

++Mr N and Mrs N++ said...

as..buku2 phonics kat sana cute2 tak? bebudak kat mesia sekrg ni blaja english guna phonetics system.kalau ada masa riki2 kan buku ye as. nanti daku bank in ongkosnya..

Asma said...

Insyaallah ber..nanti kite tengok2kan..