Storage Box



Kisah semalam tanpa kata. Malas nak menaip. Nama pon wordless kan. Bajet macam ramai je orang datang jenguk..Hehe thank you, kamu kamu yang datang singgah baca. Siap follow lagi. Mekasih banyak2 datang cari tips dan idea. So, hari ni makcik nak share kotak kayu ni. Makcik beli kat ebay uk 19 pound. Gara2 kontena kosong, makcik pon amik kesempatan memborong la semua, macam kan kat msia takde..huhu.. Pergi amik kat kilang kat sheffield rasanya made in UKla, tapi kadang tak leh caya jugak. Banyak je import dari China. Mak aiii dia punya kayu sangatlah berat. Nasib baik kecik je. Bolehlah nak handle sorang2. 

Ni la kotak dia, makcik bajet besar ni mesti renyah nak pasang sorang2. Barang sampai sejak Nov tahun lepas. La ni baru terhegeh2 nak pasang. 


Complete set, yang penting manual dia senang baca.

Hasil lepas sejam baca dan godek2 pasang. Yeay dah siap. Sekali belah bawah tu makcik pasang terbalik. Gigih la bukak dan betulkan balik. 

Dah siap. Puas hati. Boleh buat coffee table gak ni ;) sangatlah kukuh

Masa untuk loading semua toys2 adik. Bekas toys dia kecik sgt, melimpah2 toys. 

Kita kemas, dia keluarkan balik, hai la anak...anak..
Letak kat hall je, sebab tu mmg kwsn dia buat sepah. Nak kemas, bukak je box ni, sumbat semua, tutup dan settle. Lega mata memandang.





12 comments:

Mama Lynd said...

Exactly sama apa y saya bayang dalam kepala yang saya nk. kat malaysia ada x?

Asma said...

Haritu pergi fella design, ada harga dalam 200++ tapi dah balut kain dan ada kusyen boleh duduk. Yg tu pon praktikal juga. Kalo kat kk home deko pon ada, tapi jenis putih ada bunga2 english style. Yg macam ni tak jumpa plak, yg kat ikea dan jusco tu jenis drawer, bole guna jugak rasanya ;)

Aty_Fared said...

Eeerrr..boleh kirim belikan..?? Hehehe..suker ar

Asma said...

Kikiki, akak dah balik msia la dik, ni beli tahun lepas, skrg baru pasang. I'm sorry..nanti kalo akak ada jumpa kat mana2 akak share yer :)

Fizah said...

baru nak ckp kalu ada kusyen atas tu leh buat tempat duduk-duduk sekali kan..storange cum sitter giteww..hihi..suke tgk..! =)

Asma said...

Hehe, kalo buat kusyen tu tak taula bape lama boleh bertahan atas tu. Bukan takat duduk, si kecik ni siap baring2 lagi atas tu..muat2 je badan dia..

Asma said...

Mama lynd, hilang pulak komen Mama lynd..Nak rampas kotak ke nak rampas toys nya..ngehehe

JaJa_NoRLiza said...

wah...menarik!!! sukeee...

errr.. yg ade kusyen pon boleh la!!! nak terjah fella nih! hehehe..hover!

truly, suke yg plain cam tu..kalo kat mesia
ade sejibik camtu akak share yer..
:-)

Asma said...

Insyaallah jaja, akak memang suka jalan2 serbey barang ni, kalo jumpa akan ku share kan ;) fella design kalo ada sale berbaloi..mmg murah

Sufi Al-Arshadiy said...

Tgk picture kt ats mcm kecik je kotaknya. Sekali bla tgk kt bawah....waaaa besar punye siap boleh masuk baby ni.

Asma said...

Mass mula2 beli imagine besar, sebab target nak buat extra sitting, skali kecik je, sesuai la utk kids

Sya Mimie said...

comel la box kayu tu.. :)